Ármin, Pálma
8 °C
28 °C

Elege lett Teneriféből a szökött rabnak, tíz év után újra jelentkezett az osztrák börtönben

2019.04.22. 17:08 Módosítva: 2019.04.22. 18:26

Egy osztrák férfi egy évtizeddel ezelőtt gondolt egyet, és megszökött egy Bécs melletti fegyintézetből, ahol még fél éve volt hátra a büntetésből. Ezután a melegebb éghajlatok felé vette az irányt, ugyanis áttelepült Tenerifére.

Ez a magasélet tartott tíz és fél évig.

A 64 éves alsó-ausztriai férfi szombaton késő este, két bőrönddel a kezében jelentkezett az osztrák rendőrségnél a salzburgi pályaudvaron, bejelentette, hogy anno megszökött a böriből, több mint tíz évet töltött a Kanári-szigeteken, de most vissza akar térni Ausztriába, és nemrég szállt le a müncheni repülőtéren.

Indoklása: Tenerife "már nem a  régi", és elég is volt ott annyi idő.

A rendőrségen utánajártak, hogy igaz-e a történet, amit előadott, és tényleg: az illető valóban megszökött 2008 decemberében a Bécstől délre fekvő Schwarzau am Steinfeld-i börtönből, ahol még fél év volt hátra a büntetéséből. Egyelőre nem tudni, hogy miért ítélték el, sem azt, hogyan sikerült megszöknie.

A szökött rabot egyelőre egy fogdában helyezték el Salzburgban. Attól nem kell tartania, hogy pótlólagos szabadságvesztéssel sújtják, mert Ausztriában nem számít bűncselekménynek a szökés a börtönből. (MTI)