Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A magyar kormány 9 millió forintot küld a Srí Lanka-i robbantások sérültjeinek

2019.04.22. 22:52

A magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek - ezt jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára hétfőn az M1-en. Azbej Tristan közölte: ezt követően megvizsgálják a további, nagyobb léptékű segítségnyújtás lehetőségét.

Az államtitkár azt mondta volt, aki megpróbálta elhallgatni, hogy "ez keresztény- és nyugatellenes támadás volt".

Szerinte jelenleg a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység.

A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, mégsem ezzel foglalkoznak a nagy nemzetközi szervezetek és a nyugati kormányok - mondta. Hozzáfűzte: a magyar kormány ezért indította el 2016-ban a Hungary Helps programot, amelynek fontos része az üldözött keresztények megsegítése.

"Keleten felrobbantják a templomokat, nyugaton bezárják őket" - fogalmazott Azbej Tristan. Az államtitkár azt mondta, keresztényüldözésről még nem lehet beszélni nyugaton, de "egyre súlyosabb keresztényellenességről" igen, és a kormány ezt elutasítja.

Azt is mondta, a program célja az üldözött keresztény közösség megóvása, ami a keresztényellenes politikának "szemet szúr". Másik fontos programpontjuk, hogy a migrációt helyben, humanitárius segítségnyújtással előzzék meg, ez pedig a bevándorláspárti erőknek nem tetszik, ezért támadják a magyar kormányt.