Marcell
20 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Kisebb robbanás volt Srí Lankán egy templomnál

2019.04.22. 12:38

Egy autóban lévő gyanúsnak tűnő táskát robbantott fel a Srí Lanka-i rendőrség hétfőn a Szent Antal katolikus templomnál, írja a BBC.

D4wITQPW0AA5ey5
Fotó: Seductv / Twitter

Bár ez egy szándékos robbantás volt a rendőrség részéről, a Guardian helyszíni tudósítója szerint a templom környékén hatalmas pánik tört ki.

Egy férfit pedig le is tartóztattak a rendőrök a templom előtt. Miközben elvezették, a dühös tömeg körbevette őket, meg akarták verni a férfit, ezért a rendőrségnek egy közeli épületbe kellett behúzódnia a férfival.

Közben az AFP a helyi rendőrségre hivatkozva azt írja, 

87 újabb robbanószerkezetet találtak a fővárosban, a colombói buszállomáson.

Hétfőn pedig a repülőtérre vezető úton is találtak egy bombát a hatóságok, amit sikeresen hatástalanítottak.

Húsvétvasárnap reggel, helyi idő szerint nyolc óra körül robbantássorozat rázta meg Srí Lankát. Nyolc robbantásban 290 ember halt meg, és több mint 500-an megsérültek.

Hat támadást a fővárosban, Colombóban követtek el: négy luxusszállodában, a Szent Antal katolikus templomban és egy eddig meg nem nevezett épületben. A két vidéki robbantást a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtották végre.

Hétfőn a helyi egészségügyi miniszter bejelentette, hogy egy eddig ismeretlen, kisebb helyi iszlám szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el a vasárnapi robbantásokat. Az öngyilkos merénylők mindegyike Srí Lanka-i állampolgár volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport