Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Sírokat törtek össze a zilahi református temetőben

2019.04.23. 12:13

Ismeretlenek 18 sírt gyaláztak meg a romániai Szilágy megyében lévő Zilah belvárosában levő református temetőben - írta a Graiul Salajului helyi napilapra hivatkozva az MTI. Az elkövetők sírköveket borogattak fel, törtek össze. A rendőrség szóvivője a lapnak elmondta, nyomozást indítottak, és keresik az elkövetőket.

Püsök Sándor Csaba, református lelkész az MTI-nek elmondta: a temetőőr múlt kedden jelentette a sírrongálást. Az eset azért kapott egy hét késéssel nagy nyilvánosságot, mert a húsvéti istentiszteleten tájékoztatták a híveket a történtekről, és közölték a rendőrség kérését, hogy személyesen is tegyen mindenki feljelentést, akit kár ért.

A lelkész elmondta, a meggyalázott sírok a temető egy viszonylag eldugott hátsó részében találhatók, a katolikus temetőbe vivő átjáró közelében.

Egyelőre nem lehet megállapítani azt, hogy célzatosan magyarellenes cselekedet történt volna. A helyszínelő rendőrök szerint korábban a helyi köztemetőben is történt a mostanihoz hasonló, de jóval kisebb vandalizmus.