Ausztráliában és Angliában is tanult az egyik Srí Lanka-i merénylő

2019.04.24. 17:54 Módosítva: 2019.04.24. 18:19

Szerdán megnevezték a Srí Lanka-i terrortámadás egyik merénylőjét, Abdul Latif Jamil Mohammedet, aki a hatóságok tájékoztatása szerint korábban Angliában és Ausztráliában is tanult – írja a BBC.

A britek tájékoztatása szerint a férfi 2006 és 2007 között tartózkodott Angliában, de végül itt nem szerzett diplomát, a Srí Lanka-i védelmi miniszter szerint pedig később Ausztráliában tanult. A BBC szakértője szerint egyébként az azóta eltelt hosszú idő miatt valószínűtlennek tűnik, hogy a férfi Nagy-Britanniában radikalizálódott volna.

A hatóságok a kilenc támadóból nyolcat azonosítottak eddig, köztük egy nőt is, akik mind Srí Lanka-i származásúak voltak. Az is kiderült, hogy a támadók nagy része felsőfokú végzettséggel rendelkező középosztálybeli volt, ketten közülük pedig egy tehetős Colombói fűszerkereskedő fiai voltak.

A dán külügyminisztérium eközben azt közölte, hogy életben van az a két dán állampolgár, akit eddig eltűntnek hittek. Dánia leggazdagabb emberének három gyereke is meghalt Srí Lankán.

Eddig már több mint hatvan embert vettek őrizetbe a templomok és szállodák ellen elkövetett, 359 halálos áldozattal és több mint ötszáz sebesülttel járó merényletek ügyében. A halottak között 39 külföldi van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport