Vencel
15 °C
23 °C

42 külföldi halt meg a Srí Lanka-i merényletekben

2019.04.30. 10:14

Emelkedett az azonosított külföldi áldozatok száma a húsvétvasárnapi Srí Lankai-i merényletekben, jelentette a szigetország külügyminisztériumára hivatkozva az MTI.

A merényletek 253 halálos áldozatából 42 külföldi volt, köztük 11 indiai, 6 brit, 4 kínai és 3 dán állampolgár. A holttestek közül már 25-öt hazaszállítottak.

Ugyanakkor még mindig eltűntként tartanak nyilván 12 külföldit, ennek oka az lehet, hogy még nem azonosították az összes holttestet.

Több ország, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Ausztrália külügyminisztériuma hivatalosan is óva intette állampolgárait attól, hogy Srí Lankára utazzanak.

A Srí Lanka-i hatóságok a turizmus jelentős visszaesésével számolnak, ez pedig egyes becslések szerint akár másfélmilliárd dolláros kiesést is okozhat idén az országnak.

Hétfőn betiltották Srí Lankán az arcot elfedő összesfajta ruházatot, amely megakadályozza az azonosítást, a tilalom kiterjed az arcot teljesen eltakaró kendőre, a burkára, valamint a csak a szemet szabadon hagyó nikábra is. A hatóságok ugyanakkor már feloldották a kijárási tilalmat, most már csak a szükségállapot van érvényben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport