Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Meggyilkoltak egy rádiós műsorvezetőt Mexikóban

2019.05.03. 21:25

Családja szerint hivatása miatt végeztek Mexikóban Telésforo Santiago Enríquez rádiós műsorvezetővel. A férfit csütörtökön lőtték agyon ismeretlen elkövetők a déli fekvésű Juchitán városában.

A helyi hatóságok és az áldozat családja szerint a merénylet akkor történt, amikor az újságíró éppen úton volt az általa alapított El Cafetal rádió épületébe.

A mexikói ombudsmani intézményként működő Emberi Jogok Nemzeti Bizottsága szerint Santiago Enríquez műsoraiban bírálta a kormányt és nemrég a juchitáni városvezetést is bírálta a közpénzek állítólagos elsikkasztása miatt.

Telésforo Santiago Enríquez
Telésforo Santiago Enríquez
Fotó: ALERTAS Periodistas Desplazados México ‏ / Twitter

Mexikóban az idén már négy újságírót gyilkoltak meg. Március 16-án gyilkolták meg Sonora állambeli otthona előtt Santiago Barrosót, aki a Contrasena online hetilap újságírója volt. Február 9-én Jesús Ramos Rodríguez rádiós újságírót ölték meg a keleti fekvésű Tabasco államban. Január 21-én pedig Rafael Murúával, egy helyi rádióadó vezetőjével végeztek Baja California Sur államban.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) újságíró-szervezet a sajtószabadság helyzetét értékelő listáján Mexikó a felsorolt 180 államból a 147. helyen szerepel. Tavaly tíz újságíró vesztette életét a közép-amerikai államban.

(MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport