János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az apácák zaklatása ellen is küzdeni fog Ferenc pápa

2019.05.10. 17:11 Módosítva: 2019.05.10. 17:16

Ferenc pápa megígérte, hogy küzdeni fog az apácák szexuális kihasználása ellen. Arra is biztatja a női szerzeteseket, hogy mondjanak nemet, ha a papok kiszolgáló személyzetként akarják kezelni őket - írta az AP hírügynökség. 

850 szerzetesrend rendfőnöke gyűlt össze pénteken a Vatikánban a Szerzetesrendi Vezetők Nemzetközi Uniójának háromévenkénti gyűlésére. A gyűlésen Ferenc pápa hangsúlyozta:

a nővérek munkája a szolgálat és nem a kiszolgálás.

Carmen Sammut, a szövetség elnöke, az Afrikai Miasszonyunk Misszionárius Nővérek rendfőnöknője a gyűlésen azt mondta a pápának: az apácák zaklatása és személyzetként kezelése elterjedt jelenség. Ugyanakkor olyan eset is előfordult, ahol a nővér abuzálta a rendtársát. Ferenc pápa szerint a nővérek szexuális kihasználása komoly és súlyos probléma, ami ellen küzdeni kell.

A római katolikus egyház vezetője a héten adta ki azt a törvényt, ami kötelezővé teszi a papoknak, hogy jelentsék a szexuális visszaéléseket. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!