18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hajléktalanként élt a londoni fagyasztóban megtalált magyar nő

2019.05.10. 20:37 Módosítva: 2019.05.10. 21:38

Egy jobb élet ígéretével valaki külföldre csalhatta azt a magyar nőt, akinek holttestét április végén találták meg egy londoni lakás fagyasztóládájában, eggyé fagyva egy másik nő holttestével, nyilatkozta a nő öccse a Tényeknek. Gyerekkori barátja szerint  

a nő hirtelen távozott az országból, és nem lehetett lebeszélni arról, hogy egyedül menjen ki Angliába.

Szerinte ehhez annak is köze lehetett, hogy akkori párjával sokat veszekedtek, a férfi gyakran volt féltékeny rá.

Ez a barát volt az egyik utolsó ember, akivel a nő beszélt 2016 nyarán, ezután a jelenleg ismert információk szerint többé senki nem hallott róla itthon. A barát szerint elképzelhető, hogy a nő belekeveredett valamibe, és ezért ölték meg, és szerintük lehet, hogy egy sorozatgyilkos tette, a nyomozást végző Scotland Yard viszont egyelőre semmi ilyesmit nem nyilatkozott.

A nő anyja is nyilatkozott a Ripostnak. A Blikk idézi őt, aki azt mondta, lányával mindig sok gond volt, és nekik már évekkel az eltűnés előtt megszakadt a kapcsolatuk, csak hallomásból tudta, hogy a lánya Angliában van. 

A Tények szerint Sz. H. Magyarországon 2008-ban vált el Sajópüspökin élő férjétől, akitől két gyereke is született. Őket és gyári munkáját hátrahagyva költözött előbb Németországba, majd Londonba ment 2014-ben, ahol egy bárban pultosként, majd egy konyhán dolgozott.

A holttesteket a kelet londoni Canning Town városrész Vandome Close utcájának egyik lakásában találták meg.
A holttesteket a kelet londoni Canning Town városrész Vandome Close utcájának egyik lakásában találták meg.
Fotó: Google Maps

Pár hét után viszont kirabolták, így tűnt el az útlevele és az összes pénze. Ezután a barátjával költözött össze, de amikor a kapcsolatnak vége lett, utcára került. 

Hajléktalanszállón is meghúzta magát 

Azt a londoni rendőrség is megerősítette, hogy bár a magyar nő több éve Angliában élt, nem volt állandó lakóhelye. Az esetről a londoni helyi lap, az Ilford Recorder is írt, aminek az Sz. H.-val foglalkozó, helyi hajléktalanokat segítő szervezet nyilatkozott. Azt mondták, a nő egészen 2015 márciusáig majdnem naponta vette igénybe a segítségüket, 2014 telét pedig egy hajléktalanszállón vészelte át.

Mióta csak ismertük, mindig mosolygós volt, és sokat nevetett, még a hajléktalan létből adódó nehéz körülmények ellenére is. Nemcsak tragikus, de végtelenül szomorú is, hogy így kellett meghalnia. Gyönyörű, kedves és bizakodó ember volt, nem érdemelte ezt

– mondták a magyar áldozatról. Szerintük 

a nő egy jobb élet reményében költözött át Angliába. 

Sokat rajzolt, és a szervezet szerint jó is volt ebben. Az embereket leggyakrabban angyalokként rajzolta le, akik épp imádkoznak. Azt is mondták, míg ők foglalkoztak a nővel, nem volt alkohol- vagy drogproblémája. 2015 augusztusában hallottak róla utoljára, amikor ételutalványt kért, és azt mondta, egy barátjához költözik, írja a Sky News.

A két holttestet a Vandome Close utcában lévő földszinti lakásban, egymásra helyezve, egy fagyasztóládában találták meg, és mindketten ruhában voltak, emiatt pedig a két test eggyé fagyott össze, írta a Telegraph. Ezért is tartott tovább az azonosításuk, hiszen az április végi megtalálásukkor még azt sem tudták megmondani, hogy felnőttekről van-e szó. Testükön több sérülés is volt, de haláluk okát még vizsgálják.

A rendőrség őrizetbe vett egy 34 éves férfit, aki abban a lakásban élt, ahol az áldozatokat megtalálták. Ellene vádat emeltek elhunytak törvényes és tisztes temetésének megakadályozása bűncselekmény elkövetésének gyanújával. Május végén kell majd megjelennie a bíróság előtt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport