János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spanyolországban meredek csúszdát építettek az utcák közé, egy nap után be kellett zárni

2019.05.12. 16:39
Egy nappal az átadása után a hatóságok kénytelenek voltak lezárni egy meredek csúszdát Costa del Solban, mert több sérülés is történt rajta.

A Marbella közelében, Estepona városkában lévő csúszdát úgy építették a hegyoldalba, hogy az több utcát is átível, így a móka mellett elvileg a lefelé közlekedést is megkönnyíti a turistáknak és a helyi lakosoknak. A gyakorlatban azonban ez kicsit máshogy nézett ki: már az első napon többen megsérültek, és a közösségi médiába is olyan videók kerültek fel, amik nem éppen a biztonságos használatot támasztották alá.

A 38 méter hosszú, rozsdamentes acélból készült csúszda kifejezetten meredek, 32-34 fokos dőlésszögű, és a sebesség is ennek megfelelő – írja a Guardian.

Az esteponai csúszda egy rakás szar. Tele voltam sérülésekkel, miután lementem rajta. Két métert repültem, mire a rendőrök csak röhögtek.

– posztolta egy nő a Twitterre, egy képpel együtt a sérült könyökéről.

Az alábbi videó alapján ez elég hihető:

A hatóságok először azt állították, hogy a sokak által megosztott felvételek egyáltalán nem jellemzőek, a csúszdát több ezren próbálták ki a csütörtöki átadás után, és nagy többségüknek nem lett semmi baja. Szerintük csak be kell tartani a használati utasítást, fekvés helyett ülni kell csúszás közben, és akkor nem lesz semmi baj. Hamarosan beláthatták azonban, hogy nem ez a legszerencsésebb válságkommunikációs stratégia, úgyhogy pénteken már le is zárták a csúszdát, az építtetőt pedig alaposabb biztonsági vizsgálatra kötelezték.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!