János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márki-Zay az orosz kémbank és a növekvő orosz befolyás miatt aggódott Washingtonban

2019.05.13. 18:48 Módosítva: 2019.05.13. 20:49

A hétfői Trump-Orbán találkozó előtt sor került egy másik találkozóra is: a Mindenki Magyarországa Mozgalom két elnökségi tagját, Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt fogadták Washingtonban az amerikai kormány külügyi képviselői, áll a mozgalom közösségi oldalán

Szóba került Magyarország NATO tagsága, és a magyar–orosz kapcsolatok ügye. Márki-Zay Péter és Kész Zoltán aggodalmukat fejezték ki az orosz kémbank és a növekvő orosz befolyás miatt. 

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán
Márki-Zay Péter és Kész Zoltán
Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom / Facebook

Márki-Zay Péter a találkozón kifejezte, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak. Márki-Zay Péter elmondta, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában több tízezer migránst befogadott, ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak.

Márki-Zay Péter kifejtette, hogy Magyarországnak nyugaton van a helye. Szorosabb EU partnerségre kell törekedni és jó kapcsolatra az USA-val. A közös katonai szövetség biztonsága miatt fontos, hogy Magyarország a természetes partnereivel törekedjen jó kapcsolatra, és ne Kínával és Oroszországgal.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom két vezetője részt vesz a German Marshall Fund kerekasztal-beszélgetésén, találkoznak a Helsinki Bizottsággal és meghívták őket a külügyminisztériumba is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!