János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Viktor leszállt Washingtonban

2019.05.13. 18:07

Magyar idő szerint 16 óra 15 perckor leszállt a Magyar Honvédség Dassault Falcon business jetje Washingtonban, a fedélzetén Orbán Viktor miniszterelnökkel, írja a hvg.hu.

Orbán magyar idő szerint 20 órakor, helyi idő szerint 14 órakor találkozik a Fehér Házban Donald Trumppal. A kétoldalú tárgyalás az amerikai elnök nyilvános naptárja szerint 45 perces lesz.

A hvg.hu hozzátette, hogy a kormányfő az elmúlt időszakban a Magyar Légierő tavaly beszerzett gépeivel, legtöbbször az egyik A319-essel utazott. Az a gép azonban nem tudott volna ekkora távolságot megtenni, ezért kellett a Falconok egyike.

2010-es megválasztása óta most először az amerikai elnökkel tárgyal Washingtonban Orbán Viktor. A Fehér Ház múlt keddi  közleménye  szerint a „régóta fennálló kapcsolatok elmélyítésének érdekében” tárgyalnak majd egyebek mellett kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekről. Emellett – mivel mindkét ország NATO-tag –, a nemzetekre rótt biztonsági felelősségről is szó lesz, és az ország csatlakozásának 20. évfordulójáról is megemlékeznek.

Hogy ez a diplomáciai szöveg mit jelenthet? - megpróbáltuk megfejteni  ebben a cikkünkben :

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!