Legalább tízen, köztük négy gyerek halt meg egy szíriai rakétatámadásban

2019.05.16. 20:14

Legkevesebb tíz civil vesztette életét és harmincan megsebesültek az Aleppó tőszomszédságában található Neirab palesztin menekülttáborban egy rakétacsapás következtében, közölte csütörtökön az ENSZ palesztinokat segítő szervezete (UNRWA).

Az MTI emlékeztet, a város keleti felében lévő tábort kedd este érte támadás. Több rakéta találta el a sűrűn lakott Neirab palesztin menekülttábort Aleppóban, amikor a családok éppen a hagyományos iftárhoz - a ramadán, az iszlám szent böjti hónapja idején szokásos böjttörő vacsorához - gyülekeztek - számolt be a történtekről az UNRWA.

A halottak között van négy gyermek, akik közül a legfiatalabb mindössze hat éves volt. A sebesültek közül többnek továbbra is válságos az állapota

A Szúrija al-Án helyi hírportál arról írt, hogy szélsőséges szervezetek lőtték Aleppó lakónegyedeit rakétákkal. Azóta, hogy a szíriai kormányerők 2016 végén elfoglalták Aleppót, a települést szórványosan érik támadások dzsihadisták vagy felkelők részéről, akik továbbra is ellenőrzésük alatt tartanak területeket a várostól nyugatra.

A szíriai hadsereg és a vele szövetséges orosz csapatok bő két hete indítottak offenzívát Idlíb és az északi Hama tartományban a Bassár el-Aszad vezette kormány ellen fegyveresen lázadó ellenzék utolsó zárványai ellen. Idlíb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét a szíriai lázadók és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges iszlamista ernyőszervezet tartja uralma alatt. A háború körülményeiről és előzményeirőlebben a cikkünkbenírtunk bővebben.  • Tippek
  • Bankszámla