Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump három perc után otthagyta a demokratákat

2019.05.22. 18:48

Három perc után kiviharzott egy találkozóról szerdán Donald Trump amerikai elnök, miután Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök ezt megelőzően azzal vádolta meg, hogy továbbra sem mondott el mindent az ellene folyó vizsgálatok során – írja a New York Times.

A találkozón Trump infrastruktúráról, kereskedelemről és más kérdésekről is beszélgetett volna Pelosival és Chuck Schumer szenátorral, de ebből végül nem lett semmi, állítása szerint azért, mert a házelnök rettenetes dolgokat mondott róla és a tények eltitkolásával vádolta meg. Pelosi a találkozó előtt párttársaival egyébként tényleg az elnök alkotmányos elmozdításáról tárgyalt, ahol többek közt ez az állítás is felmerült.

Trump ezen a szokásosnál is jobban is felhúzta magát, miután kiviharzott a találkozóról, a Rose Gardenben mondott beszédet a kamerák előtt, ahol felszólította a demokratákat, hogy végre hagyjanak fel a vizsgálatokkal, mert

nem lehet egyszerre törvényeket hozni, meg vizsgálódni, egyszerre csak az egyiket hajlandó csinálni.

Az elnök Twitteren is elég aktív volt szerdán, és ismét kiemelte, hogy a demokraták annak ellenére erőltetik a vizsgálatokat, hogy a Mueller-jelentés bebizonyította, hogy nem követett el semmilyen bűncselekményt. Mint írta, ez egyértelműen politikai húzás, ez pedig nem jó az országnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!