Már legalább hat gyerek halt meg amerikai határőrizetben

2019.05.23. 09:24 Módosítva: 2019.05.23. 09:25

Néhány napja egy guatemalai gyerek halt meg a bevezetett amerikai határőrizeti intézkedések miatt, de nyilvánvaló, hogy nem minden esetet hoznak nyilvánosságra a hatóságok. Az is csak most derült ki, hogy tavaly szeptemberben egy tíz éves salvadori gyerek halt meg.

A kislány a hatodik gyerek, akinek őrizetben bekövetkezett haláláról tudomást szerzett a világ. A lány veleszületett szívproblémákkal küzdött. Sem a nevét, sem azt, hogyan lépett az USA területére, nem hozták nyilvánosságra. A demokraták vizsgálatot követelnek.

Annyi bizonyos, hogy a kislány tavaly márciusban jelentkezett a San Antonió-i menekültügyi hivatalban, majd egy közelebből meg nem határozott műtétet követően komplikációk léptek fel nála, kómába került. Májusban aztán Phoenixbe szállították egy elfekvőbe, szeptemberben átszállították Nebraskába, hogy a családja a közelében lehessen, három nappal később itt is halt meg, írja a BBC.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás