Robbanás történt Lyonban

2019.05.24. 18:24

Robbanás történt a franciaországi Lyon belvárosában 17.30-kor a rue Victor Hugo nevű forgalmas sétálóutcában. A hatóságok az egész környéket lezárták, a régió prefektusa és főügyésze is a helyszínre sietett. Rendőrségi források szerint 13 ember megsebesült, de 11-en közülük csak könnyű sérüléseket szenvedtek, elsősorban a lábukon, mivel a robbanószerkezet a földön volt elhelyezve. A sérültek között egy nyolcéves kislány is van.

Egy szemtanú a Le Parisiennek azt mondta, hogy egy lobbanást látott, aztán az embereket fehér füst terítette be. Más szemtanúk arról számoltak be, hogy hangos robajt hallottak, amit egyesek autóbalesetnek hittek, mások pedig azt hitték, leszakadt valamilyen nehéz tárgy egy épület felújítása közben.

Macron elnök szerint "támadás" történt, de megerősítette, hogy nincsenek halálos áldozatok. A főügyész vizsgálatot indított azzal kapcsolatban, hogy terrorcselekményről van-e szó. E

A robbanás a La Brioche Dorée nevű pékség előtt történt, és egy csomagba rejtett bomba okozhatta. A város 2. kerületének alpolgármestere azt nyilatkozta, hogy a csomagot egy eltakart arcú, harmincas éveiben járó férfi hagyta a pékség előtt délután 5 körül. A gyanúsított biciklin hagyta el a helyszínt.

Franciaországban utoljára 2018 decemberében történt komoly terrortámadás, akkor Strasbourg-ban a karácsonyi vásárban kezdett lövöldözni egy merénylő, aki öt embert megölt és 11-et megsebesített. Azt a támadást egy iszlamista radikális követte el, akivel a rendőrség két nappal később tűzharcban végzett.  • Tippek
  • Babaváró hitel