11 áldozat még mindig kórházban a lyoni robbantás után

GettyImages-1146117698
2019.05.25. 15:36

A lyoni robbantás 13 sebesültje közül 11 még kórházban volt szombat napközben. A pénteki merényletben 12 áldozat könnyebben, egy pedig súlyosabban sérült meg. A sérültek között egy kislány is van.

A súlyos sérültet még szombaton megműtik, fémdarabokat fognak eltávolítani a testéből, írja az MTI a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott francia főügyész, Remy Heitz szombati közlése nyomán.

Heitz elmondta: a bűn- vagy terrorista cselekményt egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára, gyilkossági kísérlet, valamint terrorista szervezkedés és támadás gyanújával indítottak nyomozást az ügyben.

A főügyész arról is beszélt, hogy a rendőrség felhívására sok szemtanú jelentkezett, közülük több tucatnyit meghallgatnak. A robbantás gyanúsítottjáról egy képet már közzétettek, hamarosan újabb felvételeket is mutatnak róla.

Pénteken az Index is beszámolt róla, hogy Lyonban délután fél hat után nem sokkal egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel egy forgalmas sétálóutcában, egy ismert franchise péksége mellett.

A merénylet gyanúsítottja egy sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot viselő férfi. A biztonsági kamerák felvételei szerint a száját elfedte, kerékpárral hagyta el a helyszínt.

(Borítókép: mentősök visznek el egy idős nőt a robbantás helyszínéről. Fotó: Nicolas Liponne/NurPhoto via Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport