János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferenc pápa bérgyilkossághoz hasonlította az abortuszt

GettyImages-1150941434
2019.05.25. 16:18

Egy emberi lény sosem lehet összeegyeztethetetlen az élettel – szögezte le Ferenc pápa egy szombati konferencián, ahol a katolikus egyházfő a terhességmegszakítás kérdéséről fejtette ki a véleményét.

Az abortusz ellenzése nem vallási, hanem emberi kérdés, és az abortusz akkor sem megengedhető, ha a születendő gyermek súlyos fogyatékossággal jön világra vagy alig van esélye az életben maradásra, foglalta össze a pápa felszólalását az MTI.

Megengedhető egy emberi élet eldobása, hogy megoldjunk egy problémát? Megengedhető bérgyilkost fogadni, hogy megoldjunk egy problémát?

– tette fel a kérdéseket Ferenc pápa, aki szerint azok a gyerekek is megérdemlik az egészségügyi ellátást az anyaméhben, akik várhatóan nem vagy csak kevéssel élik túl a születést. A pápa szerint az ilyen gyerekek szüleit támogatni kell, hogy ne érezzék magukat egyedül, és ne féljenek.

"Ha gondoskodunk ezekről a gyerekekről, az segíti a szülőket a gyászban, mert így nem csak a veszteséget élik meg, hanem tesznek egy lépést a közösen megtett úton" – mondta a pápa, aki szerint a gondoskodással a szülők lehetőséget kapnak arra, hogy szeressék a babájukat, majd egész életükben magukkal hordozhassák az emlékét.

Ferenc pápa júniusban látogat majd Romániába, ahol Csíksomlyón fog szentmisét tartani. Az eseményre március 31-ig lehetett regisztrálni, a területet el fogják keríteni a hatóságok. A pápa csíksomlyói látogatása kiemelten fontos a magyar kormánynak.

(Borítókép: Alessandra Benedetti - Corbis/Getty Images Hungary)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!