János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomozást indított az osztrák ügyészség az ibizai videó ügyében

2019.05.27. 12:22

A bécsi ügyészség hétfőn bejelentette, hogy megkezdte a nyomozást a Heinz-Christian Strache szabadságpárti alkancellár és Johann Gudenus frakcióvezető lemondásához vezető Ibiza-videó ügyében. Az ügyészség csak annyit közölt, hogy

több szálon folyik a nyomozás a felvétel előállításával kapcsolatban.

Az APA osztrák hírügynökség nem tudta kideríteni, hogy milyen vádak alapján indítottak vizsgálatot, sem azt, hogy kik ellen nyomoznak.

Strache, az Osztrák Szabadságpárt lemondott elnöke az előző héten feljelentést tett három személy ellen. A politikus szerint az illetőknek vélhetőleg közük volt az Ibiza-videó néven ismertté vált anyag létrejöttéhez. A volt alkancellár hétfőn a Facebookon ócska bűnözői ármánykodásnak nevezte a botrányt, és aláhúzta: mindent megtesznek, hogy felderítsék az ügyet.

Mindeközben Ausztriában hétfőn kora délután az ibiziai videó okozta botrány miatt bizalmatlansági szavazás lesz Sebastian Kurz és kormányának egésze ellen. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!