Elsült egy pisztoly a cseh kormánygépen

2019.05.29. 19:27

Véletlenül elsült a cseh miniszterelnök egyik testőrének a fegyvere a kormányzati repülőgép fedélzetén kedden Brüsszelben, méghozzá akkor, amikor Andrej Babis és kísérete már a gépen volt, hogy az európai uniós csúcsértekezlet befejezése után visszainduljanak Prágába.

A szolgálati fegyver akkor sült el, amikor a testőr az előírásoknak megfelelően ki akarta venni belőle a töltényeket, hogy fegyverét átadja a pilótának - írta az Aktuálne.cz hírportál, amelynek tudósítója a repülőgépen tartózkodva szemtanúja volt az esetnek. A lövedék az egyik élelmiszerhordó kerekes kocsit találta el.

A lövéskor senki sem sérült meg, és a repülőgép sem rongálódott meg; állapotának egy órán keresztül tartó ellenőrzése - mely során a lövedéket megtalálták, és megállapították, hogy a gép teste nem sérült meg -  után vissza is tért Prágába. A cseh hatóságok az eset körülményeit ennek ellenére alaposan kivizsgálják.

Hasonló, de sokkal súlyosabb eset történt egy cseh kormányzati gépen 1994-ben Svédországban. Antonín Baudys védelmi miniszter egyik testőre akkor szintén véletlenül és akaratlanul olyan szerencsétlenül sütötte el pisztolyát, hogy a golyó átfúrta a gép padlózatát, majd az alatta lévő üzemanyagtartályt. A kifolyó üzemanyag elöntötte a gép csomagterét, és a stockholmi tűzoltóknak csak többórás munkával sikerült rendet tenni.

(MTI)  • Hírek
  • Hírek