Emília
13 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Tűz volt egy boszniai menekülttáborban, 29-en megsérültek

2019.06.01. 13:30

Huszonkilenc menekült sérült meg szombat hajnalban, miután tűz ütött ki egy menekülttáborban az északnyugat-boszniai Velika Kladusában. A közösségi médiában megosztott videofelvételeken látni lehetett, amint a pánikban többen az ablakokon át ugranak ki a lángoló épületekből.

A regionális rendőrség szóvivője, Ale Siljdedic elmondta, hogy a sérülteket Velika Kladusa és a szomszédos Bihac kórházába szállították a Miral táborból, ahol 500 ember volt. „A tűzoltó egységek a helyszínen vannak, és rövidesen megfékezik a tüzet, az incidens ügyében vizsgálat indul" – közölte a szóvivő a Reuters brit hírügynökséggel.

A boszniai belbiztonsági hatóságok szerint tavaly 25 ezer ember érkezett Bosznia-Hercegovinába Ázsiából és Észak-Afrikából Szerbián és Montenegrón keresztül, idén pedig hatezren léptek a balkáni országba. Közülük 3500 embert helyeztek el átmeneti befogadó központokban, de sokan a szabad ég alatt élnek és éjszakáznak.

A legtöbb illegális bevándorló és menekült Bihacban és Velika Kadusában van, de a hatóságok szerint a sok menekült túlfeszíti a két város befogadóképességének határát. Azt kérték, hogy három befogadó állomást zárjanak be, a lakóikat pedig másutt helyezzék el az országban.