Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Izrael rakétákkal támadta Szíriát

2019.06.02. 08:30

Izrael rakétacsapásokat mért vasárnap hajnalban dél-szíriai katonai állásokra - írja a szíriai állami médiára hivatkozva az MTI. A szír sajtó szerint a támadásban meghalt három szíriai katona, további hét pedig megsebesült. A támadásokban a Damaszkusztól délnyugatra fekvő, az Izrael által megszállt Golán-fennsíkhoz közel fekvő el-Kuneitra térség néhány katonai létesítményét találták el.

A csapást hivatalos izraeli források is megerősítették. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte, hogy csapásokat rendelt el a szíriai hadsereg állásai ellen, miután korábban szíriai rakétákkal Izrael területét támadták. 

A támadás néhány órával azután történt, hogy szombat esti izraeli közlés szerint Szíriából két lövedéket lőttek ki a Golán-fennsík irányába. Ennek a támadásnak nem voltak áldozatai és anyagi kárt sem okoztak.

Nem tűrjük, hogy csapást mérjenek országunkra

- szögezte le Netanjahu. Eközben az izraeli hadsereg közleményében aláhúzta, hogy minden hasonló akcióért felelősségre vonja a szíriai rezsimet.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) közlése szerint az izraeli támadás célpontjai olyan raktárak és katonai állások voltak, ahol szíriai, iráni és a libanoni Hezbollah mozgalom Damaszkusszal szövetséges fegyveresei állomásoznak. 

A szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta Izrael már több tucatnyi alkalommal ismerte el, hogy légicsapásokat mért a Szíriában lévő iráni vagy Iránnal szövetséges erők létesítményeire. Legutóbb május 17-én történt hasonló légicsapás, amelyről Damaszkuszban azt közölték, hogy a szíriai légvédelem akcióba lépett az ellenséges célpontok elfogása érdekében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport