Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Turistahajónak ütközött egy tengerjáró Velencében

2019.06.02. 11:45

Vasárnap reggel fél kilenckor a Giudecca-csatornánál az Opera tengerjáró összeütközött egy kisebb hajóval, aminek 130-an tartózkodtak a fedélzetén. Egyes források szerint többen vízbe estek, a balesetről készült videókon pedig látszik, ahogyan a parton többen menekülőre fogták. 

Az Opera éppen kikötéshez készülődött vontatóhajók segítségével, de nem sikerült kellően lelassítania. A Corriere della Sera szerint valószínűleg elszakadt a vontatáshoz használt egyik kötél, az erős áramlatok pedig a dokk felé sodorták a tengerjárót. A lap szerint az ütközés előtt a legénység jelezte, hogy motorhibát észleltek. 

Az olasz lapok szerint legalább öten megsérültek a balesetben, volt, akit kórházba kellett szállítani további vizsgálatokra. 

Az M1 déli Híradójában elhangzott, a hétvége miatt most különösen sokan tartózkodtak a vízen, de a velencei polgármester azonnal leállította a hajóforgalmat a város területén. Az ügyben hivatalos vizsgálat indul, és lehet, hogy a jövőben kitiltják majd a nagy luxushajókat Velencéből. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport