Jácint
13 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Megvolt az ausztrál rendőrség történetének legnagyobb metamfetamin-fogása

2019.06.07. 05:38

Csaknem 1,6 tonna metamfetamint foglalt le az ausztrál rendőrség Melbourne-ben, és ekkora fogásra még sosem volt példa - jelentették be az ausztrál hatóságok pénteken, írja az MTI.

107284108 tjv 3232
Fotó: Australian Federal Police

A kábítószert légmentesen lezárt csomagokban fedezték fel, hangszórókba rejtve, melyek egy Bangkokban feladott konténerben érkeztek az országba. 1596 kilogramm metamfetamint és 37 kilogramm heroint foglaltak le. A drog feketepiaci értékét 1,2 milliárd ausztrál dollárra (mintegy 238 milliárd forint) becsülik a hatóságok.

"Ez a valaha volt legnagyobb metfogás az országban, és azt bizonyítja, milyen arcátlanul vakmerőek azok, akik ezzel üzletelnek"

- fogalmazott Craig Palmer, az ausztrál határőrség regionális vezetője. Kiemelte, hogy ez a fogás teszi ki az elmúlt csaknem egy évben lefoglalt összes kábítószer 13 százalékát.

Áprilisban Szingapúrban feladott hűtőszekrényekből került elő mintegy fél tonna metamfetamin. Az ausztrál hatóságok korábban arra figyelmeztettek, hogy az országban járványszerűen terjed a kábítószer-használat, és "kielégíthetetlen a kereslet" az illegális tudatmódosítók iránt.

Egy februárban nyilvánosságra hozott tanulmány az ausztrál szennyvízhálózat adatainak elemzéséből arra jutott, hogy az országban egy év alatt mintegy 9,6 tonna kábítószer fogy 9,3 milliárd ausztrál dollárt értékben.