Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eltemettek egy férfit és egy nőt, akik a Hableány-katasztrófa áldozatai voltak

2019.06.10. 14:06

A budapesti hajókatasztrófában elhunyt dél-koreai áldozatok közül többnek a hamvai már Dél-Koreában vannak- írja a Yonhap dél-koreai hírügynökség reptéri forrásokra hivatkozva.

A baleset négy halálos áldozatának családtagjai hétfőn reggel érkeztek meg a szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtérre. A hozzátartozók a katasztrófa után utaztak Budapestre, most ők az elsők, akik szeretteik hamvait hazaszállították.

Két áldozatot még ugyanezen a napon eltemettek a Szöultól délre található Anyangban, ők egy párt alkottak. Egy gyászoló hozzátartózó a reptéren azt mondta:

Sosem gondoltam volna, hogy a kellemes [magyarországi] utazásuk lesz a legutolsó. Azért imádkozom, hogy boldogok legyenek a mennyben.

A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet.

Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport