László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtalálták a ciprusi sorozatgyilkos utolsó áldozatát

2019.06.12. 21:31

Megtalálták a ciprusi sorozatgyilkos hetedik, egyben utolsó áldozatának holttestét – írja az MTI.

A hatéves Sierra Grace lepedőbe bugyolált és kötéllel egy betontömbhöz erősített holttestét 6 méteres mélységből, egy nádas aljáról emelték ki a Memi-tóból. A kislány testét már két hónapja keresték, pontos helyét végül maga a gyilkos mutatta meg a rendőröknek szerdán.

A hivatásos katonatiszt Nikosz Metaxasz öt nő és két kislány megölését vallotta be április 25-én. Áldozatai Cipruson dolgozó külföldi nők, illetve lányaik voltak. Az utolsóként megtalált Fülöp-szigeteki kislány édesanyját ugyancsak megölték. Az ő testét találták meg először április 14-én egy elárasztott bányaaknában. Ez vezetett földközi-tengeri szigetország első sorozatgyilkosságának felgöngyölítéséhez.

A rendőrség szerint nincs bizonyíték, amely arra utalna, hogy a 35 éves férfi bárki mást is megölt volna elismert hét áldozatán kívül. Ennek ellenére igyekeznek felkutatni mindazokat, akikkel a gyilkos kapcsolatba került az interneten. Metaxasz több áldozatával is chatszobákban ismerkedett meg.

A férfi áldozatainak többsége Fülöp-szigeteki volt, de akadt köztük egy nepáli és egy román nő, utóbbinak a gyermeke is. Legtöbbjük bőröndbe gyömöszölt holtteste egy másik, mérgező vizű bányatóból került elő, a nepáli nő tetemét pedig egy katonai lőtér kiszáradt kútjában találták meg. A Metaxaszt várhatóan pénteken állítják bíróság elé.

A román áldozatokat, a 36 éves Livia Florentina Buneát és nyolcéves kislányát, Elena Nataliát csütörtökön temetik el egy Nicosiához közeli faluban. A gyilkosságsorozat az ő megölésükkel kezdődött 2016 szeptemberében. A ciprusi kormány közölte, hogy magára vállalja az összes áldozat búcsúztatási és temetési költségeit.

A Cipruson példátlannak számító bűnügybe belebukott az igazságügyi miniszter és a korábbi rendőrfőnök is, akiket nemtörődömséggel vádolnak. Bírálóik szerint azért nem vizsgálták ki tisztességesen a bejelentett eltűnési ügyeket, mert külföldi nőkről, a társadalom peremén élő emberekről volt szó.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!