Bizarr tragédiába fordult a csatornatisztítás Indiában

2019.06.15. 22:55

Heten haltak meg péntek este az indiai Gudzsarátban található Darshsan Hotelben, miután sorra másztak be a szálloda szennyvíztartályába, hogy segítsenek az ottragadt társaiknak, de a mérgező levegő miatt mindannyian hamar elvesztették az eszméletüket – írja a BBC.

A rendőrség tájékoztatása szerint az egész incidens azzal kezdődött, hogy egy munkás bement a tartályba, hogy kitakarítsa azt. A kollégáinak aztán gyanús lett, hogy a férfi nemhogy nem tért vissza, de a hívásaikra sem válaszolt, úgyhogy rögtön hárman mentek be utána, hogy pontot tegyenek az ügy végére. 

A hotel alkalmazottjai aztán arra lettek figyelmesek, hogy a négy munkásból egy sem jött ki már jó ideje a tartályból, úgyhogy ezúttal közülük siettek hárman a segítségükre, de a mérgező gázok miatt ők is elvesztették az esméletüket.

Ekkor aztán már az illetékes hatóságokat értesítették az ügy miatt, de ők már csak a holttesteket találták meg a tartályban, és ezeket is csak egy három órás művelet során tudták kiemelni onnan. Az ilyen balesetek egyébként nem is annyira ritkák az országban: egy, a manuális csatornatisztítás ellen kampányoló szervezet becslése szerint

az elmúlt tíz évben közel 1800 munkás fulladt meg hasonló körülmények között.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport