Miklós
5 °C
12 °C

Halálos áldozatokat követeltek a viharok Svájcban és Franciaországban

2019.06.16. 15:07

A Genfi-tóba fulladt egy nő, amikor hajójuk felborult a Svájc középső és nyugati részén szombat délután átvonult viharban, a szomszédos Franciaországban is életét vesztette egy német turista, akire rádőlt egy fa kempingezés közben, írja az MTI.

Viharfelhők szombaton a Genfi-tó fölött.
Viharfelhők szombaton a Genfi-tó fölött.
Fotó: Fabrice Coffrini / AFPA szombati vihar egyes helyeken óránkénti 122 kilométeres sebességgel csapott le, heves esőzéseket és jégverést okozott.

A Genfi-tavon hajózó férfi járműve felborulása után átúszott egy másik hajóhoz, és két jelzőrakétát is fellőtt, ám mire a mentőegységek megérkeztek, nem tudták megtalálni társát. A búvárok később bukkantak a nő holttestére.

A Bern közeli interlakeni Greenfield fesztivál helyszínét a heves vihar miatt ki kellett üríteni, a rockkoncerteket le kellett mondani.

Ötven kilométerrel távolabb, a franciaországi Haute-Savoie megye egyik kempingjében egy német turista halálát okozta egy kidőlt fa. Tíz másik ember is könnyebben megsérült a közeli Drome és Isere megyékben.

A francia mezőgazdasági tárca szerint a vihar a legnagyobb károkat Drome megyében okozta, amelyet természeti katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánított a tárca.