Virág
0 °C
2 °C

Motoron érkező fegyveresek öltek meg több mint 40 embert Maliban

2019.06.18. 22:18 Módosítva: 2019.06.18. 23:40

Ismeretlen fegyveresek legkevesebb 41 embert gyilkoltak meg két faluban Mali központi részén – közölte kedden Issiaka Ganame, yorói polgármester, az MTI híre szerint.

A támadások hétfőn este érték a Burkina Fasó-i határon fekvő Yoro és Gangafani nevű településeket. Az áldozatok többségében a dogon népcsoporthoz tartoztak. Yoróban 24-en, Gangafaniban pedig 17-en vesztették életüket.

Mintegy száz ismeretlen fegyveres motorokon meglepetésszerűen behajtott Yoróba, és tüzet nyitott a lakosokra. Aztán a 15 kilométerre lévő Gangafani felé vették az irányt

– számolt be a történtekről Ganame.

Az utóbbi hónapokban ismét fellángolt a muszlim vallású, nomád pásztor fulanik és a vadász életmódot folytató dogon törzsek közötti etnikai konfliktus, amely az idén már százak életét követelte.

A múlt hét elején állítólag szintén fulani fegyveresek rohantak le egy dogon falut. A hatóságok kezdetben csaknem száz halottról beszéltek, később azonban 35-re pontosították a halottak számát. Ezt megelőzően márciusban több mint 150-en estek áldozatul vérengzéseknek.

Mali központi fekvésű sztyeppés és sivatagos részein az etnikai villongások mellett gondot okoz az is, hogy a helyi iszlamista csoportok mellett az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet is megvetette a lábát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport