Kamumilliomos utasítására ölték meg barátjukat az alaszkai kamaszok

2019.06.19. 23:48 Módosítva: 2019.06.20. 08:44

Egy igazán bizarr, leginkább valami krimisorozatba illő történetről számolt be a BBC, ami viszont sajnos egyáltalán nem fikció. A történet arról szól, hogy unatkozó amerikai kamaszok meggyilkolták egy barátjukat, mert egy magát online milliomosnak hazudó ember 9 millió dollárt ajánlott érte, ha megteszik. 

Mindez Alaszka fővárosában, Anchorage-ban történt. A 18 éves Denali Brehmer online megismerkedett egy magát egy Tyler nevű kansas-i milliárdosnak kiadó férfival, aki egy vagyont ajánlott neki, ha megerőszakol és megöl valakit. Tyler valójában egy Darin Schilmiller nevű 21 éves férfi, aki Indiana államban, Brehmertől több mint 6 ezer kilométerre él, és egyáltalán nincsenek milliói. 

Brehmer viszont belement a dologba, és elhatározta, hogy a 19 éves Cynthia Hoffmant fogja meggyilkolni, aki állítólag a barátnője volt. De nem volt egyedül, a gyilkosságban segített neki több ismerőse is, akiknek azt ígérte, ad majd a 9 millióból. A társaság június másodikán kirándulni hívta Cynthiát. Kirándulás viszont nem volt, ehelyett a kamasz társaság megkötözte a lányt, egy 16 éves, Kayden nevű fiú fejbe lőtte, a testét pedig az Eklutna folyóba dobták, közel 50 kilométerre Anchorage-tól. De csak azután, hogy Denali készített pár képet a gyilkosságról, amelyeket elküldött "Tylernek" Snapchat-en. 

Ha ez nem lenne elég sötét, az online horror ezután folytatódott,  Schilmiller ugyanis zsarolni kezdte a lányt, hogy kiszivárogtatja a bizonyítékokat, ha nem veszi neki videóra, ahogy gyerekeket erőszakol meg. Brehmer a rendőrségnek azt vallotta, hogy készített felvételeket egy 8, egy 9 és egy 15 éves lány megerőszakolásáról, amiket elküldött az indianai férfinak. 

Brehmer és társai jelenleg egyenként 99 év börtönnel néznek szembe, Schilmillert pedig Indiana államban kihallgatták, jelenleg pedig a kiadatása zajlik, hogy Alaszkában a többiekkel együtt állhasson bíróság elé. Valószínűleg ekkor fogják egymást először látni személyesen.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport