Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Beismerte tettét a német politikus gyilkosa

2019.06.26. 11:52

Beismerte tettét az a szélsőjobboldaliként számon tartott férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy közvetlen közelről leadott fejlövéssel meggyilkolt egy magas beosztású helyi politikai tisztségviselőt a németországi Kassel járásban - jelentette be szerdán Berlinben Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter.

A tárcavezető az MTI szerint a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottsága zárt ülésének szünetében tett nyilatkozatában politikai gyilkosságként jellemezte az ügyet, és kiemelte, hogy Németország valamennyi állampolgárának el kell határolódnia a szélsőjobboldaliaktól. 

Az antiszemitizmus és az idegengyűlölet nem tolerálható - mondta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Az ülésről kiszivárgott információk szerint a szövetségi legfőbb ügyészség abból indul ki, hogy a gyanúsított, Stephan E. egyedül, tettestársak nélkül gyilkolta meg Walter Lübckét, a kasseli tartományi államigazgatási hivatal vezetőjét, aki heves bírálatokat és halálos fenyegetéseket is kapott, amiért kiállt a Németországba érkező menedékkérők befogadása mellett.

Június másodikán éjjel közvetlen közelről lőtték fejbe a német CDU hesseni politikusát, Walter Lübckét. A házának teraszán találták meg, de nem tudtak rajta segíteni, belehalt a sérülésbe.