25 terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe a tunéziai hatóságok két nap alatt

2019.06.29. 07:45

Huszonöt, terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe a tunéziai hatóságok azóta, hogy két nappal ezelőtt két öngyilkos merénylő a főváros, Tunisz belvárosában robbantotta fel magát, írja az MTI. A biztonsági erők rajtaütései részei azoknak az erőfeszítéseknek, hogy lefegyverezzék az országban lévő fegyveres csoportokat, illetve tagjaikat őrizetbe vegyék, derült ki a belügyminisztérium szombati közleményéből.

Írtunk arról, hogy az első merényletet csütörtökön egy rendőrautó közelében követték el, nem messze a francia nagykövetségtől. A robbanásban egy rendőrtiszt az életét vesztette, további nyolc ember pedig megsebesült. Nem sokkal ezután egy második merénylet is történt. Az elkövető a terrorelhárító központ parkolójában robbantotta fel magát. Hatósági források szerint négyen megsebesültek.

Szemtanúk újságíróknak azt mondták, a merénylő be akart törni a központ épületébe, és amikor a rendőrök ezt megakadályozták, felrobbantotta magát. Az elmúlt években több terrortámadást elkövettek Tunéziában.

Arról is beszámoltunk, hogy éppen pénteken, egyetlen nappal a merényletet követően körülbelül 100-120 magyar utas rekedt Tunéziában, mert műszaki hiba miatt nem szállt fel a gépük, és nem is küldtek étük másikat. A HVG szerint éppen azért nem tudtak másik gépet küldeni, mert a csütörtöki tuniszi merénylet miatt sok külföldi hagyja el az országot. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport