Putyin alakváltó robotokhoz hasonlította a transzneműeket

2019-06-29T093853Z 1306511109 RC1B28418F90 RTRMADP 3 G20-SUMMIT-
2019.06.29. 12:06

Már öt vagy hat nem van. Transzformerek... transz... nem is értem.

Így igyekezett humorizálni az orosz elnök az oszakai G20-csúcs után tartott sajtótájékoztatón, amikor LMBTQ-ügyekről kérdezték.

Az esetet kiszúró 444 cikke felidézte, hogy a meleg jogok oroszországi helyzete és az LMBTQ-közösség tagjait érintő atrocitások miatt komoly nemzetközi kritikák érik Oroszországot, különösen Csecsenföldet, ahol rendszeresen durva támadások érik a nem heteroszexuális embereket.

Putyin tehát alakváltó robotokhoz hasonlította a transzneműeket, és noha megjegyezte azt is, semmi baja az LMBTQ-emberekkel, az azért az előadásból kiderülhet, vélhetően fogalma sincs, milyen fogalmakat kever össze, ha nem épp szándékosan teszi.

Putyin egyébként az MTI tudósítása szerint 

arról beszélt tájékoztatóján, hogy a G20-ak oszakai csúcstalálkozóján nem születtek ugyan átütő erejű döntések, de fontos, hogy minden résztvevő megerősítette a világkereskedelem fejlődése iránti elkötelezettségét, és

arra jutott, hogy szembe kell szállni a terrorizmussal kapcsolatos információk internetes terjesztésével.

Putyin a kétnapos találkozó végén, szombaton azt mondta, hogy a kételyekre rácáfolva a tárgyalássorozat megerősítette a G20-as formátum létjogosultságát. A Donald Trump amerikai elnökkel előző nap tartott másfél órás megbeszéléséről azt mondta, hogy jó, gyakorlatias és rugalmas volt. Kiemelte: mindketten utasították országuk külügyminisztériumát, hogy kezdjenek konzultációt a hadászati nukleáris támadófegyverek csökkentéséről szóló, 2021-ben lejáró START-3 egyezmény meghosszabbításáról.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla