EP-alelnöknek jelölik Dobrev Klárát

2019.07.02. 09:39 Módosítva: 2019.07.02. 09:40

Egy hónappal az Európa-párti erők győzelmét hozó EP-választás után az Európai Parlament baloldali-demokrata frakciója az EP alelnökének jelöli Dobrev Klárát, a DK EP-képviselőjét - közölte kedden a DK.

A párt közleményében azt írja, hogy a frakció erről hétfő este egyhangúlag döntött. "Magyar baloldali politikus még soha nem töltött be ilyen magas közjogi tisztséget az Európai Parlamentben. Ez nem csak a magyar demokratikus ellenzék, hanem egész Magyarország számára is hatalmas siker" - írják.

Dobrev Klára az EP alelnökeként tagja lesz az Európai Parlament Elnökségének is. Az alelnököket egyébként azután választják meg, hogy az EP elnökét már megválasztották. 

"Minden választás után vannak vesztesek és győztesek. Míg Orbán és populista barátai megalázó vereségen vannak túl és semmilyen fontos pozícióra nem számíthatnak, a legeurópaibb magyar párt alelnököt adhat az Európai Parlamentnek - ez mindent elmond arról, hogy kik fogják alakítani Európa jövőjét a következő 5 évben" - tette mindehhez hozzá a DK.   • Tippek
  • Csok