Kötelek nélkül mászta meg egy férfi London legmagasabb épületét

2019.07.08. 18:48

Kötelek és bármiféle biztonsági felszerelés nélkül mászta meg egy férfi hétfő hajnalban London legmagasabb épületét, a 309 méter magas The Shard felhőkarcolót. A férfi akciója miatt helyi idő szerint hajnali 5.15-kor riasztották a rendőröket, akik végül nem tartóztatták le a férfit.

A mászásról videót is feltöltöttek Twitterre, amin látszik, hogy kötelek, és látszólag tapadókorongok nélkül jutott el a férfi az üvegtorony csúcsáig, ahol bemászott az épületbe. Ott a rendőrök beszéltek vele, de végül nem vették őrizetbe.

Az éles kontúrjai miatt The Shard (üvegszilánk) névre keresztelt épület üzemeltetőjének szóvivője elmondta, szerencsére senki nem sérült meg a veszélyes mutatvány során és együttműködnek a hatóságokkal az eset kivizsgálásában, írja az MTI.

Az épület csúcsára két éve kapaszkodott fel a CassOnline nevű londoni mászó, aki YouTube-csatornáján közvetítette is a mutatványt, míg 2013-ban az északi-sarkköri olajfúrás ellen tiltakozó Greenpeace-aktivisták mászták meg a tornyot.  • Hírek
  • Hírek