Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Légörvénybe került a gép, az utasok a mennyezethez csapódtak

2019.07.12. 07:58

Heves légörvény miatt legalább harmincöten megsérültek egy utasszállító repülőgépen, amely a kanadai Vancouverből tartott az ausztráliai Sydneybe csütörtökön, írja az MTI.

Az Air Canada légitársaság Boeing-777-200-as típusú gépe, fedélzetén 269 utassal mintegy 11 ezer méteres magasságban repült. Már elhagyta Hawaiit, kétórányira volt onnan, amikor hirtelen légörvénybe került. A fedélzeten éppen ételt osztottak, így az utasok többsége nem kötötte be a biztonsági övét.

Harminc métert zuhant, miközben az utasok a keletkezett súlytalanság miatt üléseikből a magasba emelkedtek. Egy nő olyan hirtelen és olyan erősen csapódott a mennyezetnek, hogy betört az oxigénmaszkokat rejtő műanyagburkolat.

Mindenkit váratlanul ért a zuhanás, előzetes figyelmeztetés sem volt. A pilóta a kényszerleszállás mellett döntött és visszafordult Honolulu felé. A gép a hawaii Honoluluban sikeres kényszerleszállást hajtott végre.

A CNN-nek és a Washington Times-nak nyilatkozó utasok szerint

nagyon hirtelen jött a légörvény és a zuhanás, az emberek sikoltoztak. Akik nem voltak bekötve, felrepültek a plafonra, és beütötték magukat. Sikoltozás és vér mindenhol.

A kényszerleszállás után 30 embert kellett kórházba szállítani, köztük kilenc súlyos sérültet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport