Dömötör
-1 °C
14 °C

150-nel csapódott a magyarok kocsijába a telefonáló, horvát BMW-s

2019.07.12. 17:52 Módosítva: 2019.07.12. 18:09

A külügyminisztérium szóvivője péntek délután közölte a Facebookon, hogy túl vannak az életveszélyen a horvát autópálya Szentivánzelina (Sveta Helena) fizetőkapujánál történt balesetben részt vevő, vétlen magyar autó utasai. 

A szóvivő szerint az apának és a 8 éves fiúnak van magyar állampolgársága, az anyának viszont nincs, és nem is Magyarországon élnek.

Az apa a fiúval külön kórházban tartózkodik az anyától. A konzulok meglátogatták mindkét kórházat, és kiderült, hogy ugyan válságos állapotban kerültek kórházba, de már mindhármuk állapota stabil. Az apát és a fiút műteni kellett, az intenzív osztályon vannak, de túl vannak az életveszélyen. 

Az autójukba egy horvát rendszámú BMW hajtott bele fékezés nélkül, a sokkoló baleset már videón is látható:

Egy horvát lap szerint a BMW-t a 35 éves Ozren M. vezette, és úgy tudják, be volt állítva a tempomat 150-re, a sebességmérő 150-nél akadt ki, és telefonált, miközben a magyarok Škodájába csapódott. Azt írják, Ozren a becsapódást követően még mindig vonalban volt egy lánnyal, és csúnya, k betűs szavakat kiabált. 

A lap szerint mindhárom sérült a magyar autóban volt, ezek szerint a BMW sofőrje ép bőrrel megúszta a balesetet. 

A magyar autó előtt álló kocsi olyan erővel csapódott a fizetőfülkébe, hogy az teljesen szétroncsolódott, de a fülkében ülő jegyárusítónak sem lett semmi baja. 

Pont a hét elején számoltunk be arról, hogy Horvátországban 2022-re megszüntetik a fizetőkapukat, és átállnak a rendszámfelismerős rendszerre.   

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport