Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Drogcsempész tengeralattjáróra csapott le az amerikai parti őrség

2019.07.12. 14:14

Látványos videót tett közzé az amerikai parti őrség arról, ahogy egy kokaint csempésző tengeralattjáróra csapnak le a Csendes-óceáni partvidék közelében. 

Az akció még júniusban történt, és egy 7,7 tonnás szállítmányt állítottak meg. 

A videón az látható, ahogy a parti őrség embere átugrik a félig elmerült tengeralattjáróra, majd dörömbölni kezd, és azt követeli, hogy álljanak meg. 

A drogcsempészetnek ez a formája viszonylag ritka, mivel költséges, hiszen a kartelleknek a dzsungelek mélyén kell legyártaniuk a tengeralattjárókat, hogy semmilyen hatóság ne szúrja ki őket. Viszont nagyon nehéz is tenni ellenük: a parti őrség közlése szerint az ilyen nyugati parti szállítmányoknak nagyjából a 11 százalékát tudják érzékelni. Ha még ki is szúrják őket, a legénység gyorsan meg tud szabadulni a szállítmánytól. 

Most is csak azért jártak sikerrel, mert a parti őrség erői a levegőből kiszúrták az eszközt, majd értesítették a kollégáikat, akik két motorcsónakkal közelítették meg a tengeralattjárót. Összesen öt ember tartózkodott a fedélzeten, őket átadták a drogellenes hatóságnak, a DEA-nek. 

(via)  • Vennék
  • Hírek