Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Nagy erejű földrengés rázta meg Indonéziát

2019.07.14. 18:01 Módosítva: 2019.07.14. 18:14

Nagy erejű – 7,3-as fokozatú – földrengés rázta meg Indonézia keleti részét vasárnap, több ház megrongálódott, a lakosok pánikszerűen menekültek házaikból ideiglenes menedékeket keresve. Halálesetekről nem érkezett jelentés. A hatóságok nem adtak ki cunamiriadót, írta az MTI.

Az Amerikai Földtani Intézet (USGS) szerint a 7,3-as erősségű földrengés központja Ternate-tól, Észak-Maluku tartomány székhelyétől 166 kilométerre délkeletre volt, a fészke pedig 10 kilométer mélyen. Az indonéziai katasztrófaelhárítás szerint a szárazföldön történt földmozgás nem váltott ki szökőárveszélyt. A televízióban látni lehetett, amint a lakosok sikoltozva menekültek ki egy ternate-i bevásárló központból.

Az indonéziai földrengéskutató központ szerint a földmozgást több kisebb utórengés követte. A rengést és az utórengéseket Észak-Szulavézi tartomány több részén is lehetett érezni, de itt sem érkeztek hírek áldozatokról. Az egymillió lakosú Észak-Maluku tartomány egyike Indonézia egyik legritkábban lakott területeinek. A több mint 260 millió lakosú Indonézia a csendes-óceáni Tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkáni kitörések.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport