Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Akkora áramszünet volt New Yorkban, hogy a metró is leállt

2019.07.14. 08:12

Hetvenezer ember maradt áram nélkül szombat este New Yorkban, ahol a metróközlekedés is akadozott, többek pedig a liftekben ragadtak. Nem működtek a forgalmi jelzőlámpák sem, ami a felszíni közlekedést nehezítette – írja az MTI.

A BBC beszámolója szerint a Con Edison helyi elektromos művek azt közölte, hogy egy transzformátorállomás volt az áramkimaradás oka a város 64. utcájában, amely Manhattan negyed középső és felső nyugati részében jelentett gondot. Később mind a hat érintett körzetben visszatért az áram.

Bill de Blasio, New York polgármestere Twitter-üzenetében azt írta, hogy műszaki hiba miatt borult sötétségbe a város. A Con Edison szerint a keletkezett műszaki hibában nem játszott szerepet, hogy a nagy melegben megnövekedett az elektromos hálózat terhelése.

Az egyik legemlékezetesebb New York-i áramkimaradás 1977-ben volt, amikor a sötétséget kihasználva nagyon sok betörés és gyújtogatás történt. Huszonhat évvel később, 2003 augusztusában is volt egy jelentősebb áramkimaradás az amerikai nagyvárosban.