Turistákra zuhant egy 500 éves platánfa ága Azerbajdzsánban, négyen súlyosan megsérültek

2019.07.14. 16:47 Módosítva: 2019.07.14. 18:41

Sokan megsérültek Azerbajdzsán új világörökségi helyszínén, a hajdani selyemút mentén fekvő Seki városban, ahol leszakadt és turistákra zuhant egy csaknem 500 éves platánfa félméteres vastagságú ága vasárnap, írja az MTI.

Az azerbajdzsáni egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a balesetben 19 személy sérült meg, többségüket a helyszínen látták el, négy embert azonban súlyos állapotban szállítottak kórházba. A sérültek között hét külföldi – öt szíriai és két orosz – állampolgár van.

A szokatlan baleset vasárnap déltájban történt a Kán palotájának udvarán, ahol egy 1530-ban ültetett keleti platán ága szakadt le a szombat éjszakai vihar nyomán.

A Kaukázus lábánál fekvő történelmi város, Seki központját, benne a Kán palotájával épp egy héttel korábban, az UNESCO világörökségi bizottságának bakui ülésén vették fel a kulturális világörökség listájára. Az óvárost a 18. században építették újjá egy természeti katasztrófa után.

Az óváros északkeleti részén áll a Kán palotája, valamint számos egykori kereskedőház. Seki 18-19. századi virágzását a selyemkészítésnek és -kereskedelemnek köszönhette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport