Mária
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Letartóztattak egy férfit a Krétán meggyilkolt tengerbiológus ügyében

2019.07.15. 18:41 Módosítva: 2019.07.15. 21:12

Letartóztattak egy férfit a Krétán meggyilkolt amerikai tudós, Suzanne Eaton ügyében, írja az MTI a krétai rendőrségre hivatkozva. A hétfőn letartóztatott 27 éves férfi egyike volt annak a tíz embernek, akiket a hétvégén kihallgattak a gyilkosság miatt. 

A 60 éves molekuláris biológus holttestét múlt hétfőn este találták meg egy ember alkotta alagútrendszerben, Hanía tengerparti város kikötője közelében, mintegy 10 kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták július 2-án. A tudós egy konferenciára érkezett a népszerű üdülőszigetre.

Holttestére két helyi lakos bukkant, akik a második világháborúban a Krétát megszálló nácik által használt bunkert akarták felfedezni. A The Greek Reporter szerint a nő testét zsákvászonba csavarva találták, ebből már arra következtettek a görög hatóságok, hogy gyilkosság történt. A boncolás során megállapították, hogy Eatont megfojtották, de más traumára utaló nyomot nem találtak.

Suzanne Eaton hosszú évek óta Németországban élt. A drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot, muslicákon tanulmányozták a sejtek egymás közti kommunikációját. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és fekete öves taekwondós.

Athénból gyilkossági szakértők utaztak Krétára, hogy a nyomozást vezessék.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport