Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexuális indíttatásból ölhették meg az amerikai tudóst Krétán

2019.07.16. 09:21

Szexuális indíttatásból ölhették meg a Krétán egy világháborús bunkerban holtan talált 60 éves amerikai tudóst, Suzanne Eaton molekuláris biológust - értesültek görög hírportálok rendőrségi forrásból. Az információt hivatalosan még nem erősítették meg. 

A görög rendőrség hétfőn közölte, hogy a gyilkosság ügyében letartóztattak egy 27 éves férfit, aki azóta beismerő vallomást tett a CNN szerint. Ezt írja a Cretalive.gr, egy jól értesültnek számító helyi hírportál szerint a kétgyermekes családapa bevallotta, hogy kukkoló, és izgalomba jött, amikor meglátta a nőt. Más helyi hírforrások szerint a férfit mentálisan zavartnak ismerik a környezetében. 

A gyanúsítotthoz egy autóról levett DNS-minta alapján jutottak el a rendőrök. A Skai.gr portál szerint a tettes előbb egy autóval elütötte az asszonyt, késsel megsebesítette, majd magával hurcolta a Hanía tengerparti város kikötője közelében található mesterséges barlangrendszerbe. 

A rendőrség kedd délutáni sajtótájékoztatója szerint gyilkossági ügy felgöngyölítésének fontos eleme volt a rendőrtiszt szerint, hogy friss gumiabroncsnyomokat találtak a valaha bunkerként használt mesterséges barlangok bejáratánál. Ebből és a holttest fekvéséből állapították meg, hogy az áldozatot máshonnét vitték a barlangba. Segítettek a tettes megtalálásában egy térfigyelő kamera felvételei és a mobiltelefon-használati adatok is. Egyelőre vizsgálják, hogy Eatont a tettes fojtotta-e meg, vagy abba halt bele, hogy eltört bordái miatt nem tudott lélegezni.

Az áldozat holttestén szexuális támadás nyomait találták meg, közölte a rendőrség. 

Az orvosszakértői vizsgálat szerint Eaton halálát fojtogatás okozta. A Németországban élő tudós egy szakmai találkozóra érkezett Krétára. Holttestét július 8-án találták meg, egy héttel rejtélyes eltűnése után, mintegy 10 kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták.

(MTI, CNN)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport