Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Bíróság elé állhat az Air France a tíz évvel ezelőtti légi katasztrófa miatt

2019.07.17. 23:25

A francia ügyészség javasolja, hogy az Air France légitársaság emberölés és gondatlanság miatt bíróság előtt feleljen a Rio de Janeiroból Párizsba tartó AF447-es járata 2009-es balesetéértírja a Guardian.

Az F-GZCP lajstromjelű Airbus 330-200-as gép lezuhanásával 228 ember, köztük négy magyar veszett az Atlanti-óceánba, ezzel ez volt az Air France történetének legsúlyosabb balesete. A baleset után két évbe telt megtalálni a gép roncsát a brazil partok közelében, 3900 méteres mélységben.

Az ügyészség most lezárult vizsgálata arra jutott, hogy a légitársaságnál tisztában voltak az egyik kulcsfontosságú sebességmérő műszer technikai hibáival, mégse tájékoztatták ezekről a pilótákat, illetve nem képezték ki őket arra, hogyan hidalhatók át ezek a problémák.

Az Airbus ellen azonban a vádak ejtését javasolja az ügyészség, annak ellenére, hogy az áldozatok hozzátartozói a gép gyártójának felelősségre vonását is követelik. Mindkét cég ellen 2011-ben indult eljárás emberölés gyanújával. A továbbiakban a bírákon múlik, hogy megfogadják-e az ügyészek javaslatát, és bíróságra viszik-e az ügyet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport