Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Halálra ítélték a Marokkóban lemészárolt skandináv túrázók gyilkosait

2019.07.18. 22:14

Három embert halálra, egy embert pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy marokkói bíróság csütörtökön a tavalyi év végén az Atlasz-hegységben brutálisan lemészárolt két nő gyilkossága miatt, írja az MTI.

A két hátizsákos turista – egy dán és egy svéd nő – sátorban töltötte az éjszakát a túbkáli nemzeti park közelében, amikor az elkövetők az éj leple alatt rájuk támadtak. A 25 és 30 év közötti marokkói férfiak a hálózsákban fekvő nőket előbb nyakon szúrták, majd le is fejezték őket, brutális támadásukról pedig videófelvételt is készítettek, amit később az interneten is közzétettek.

A marokkói hatóságok terrorcselekményként kezelik a kettős gyilkosságot, amelynek ügyében összesen 24 gyanúsított állt bíróság elé, szándékos emberölés, illegális fegyvertartás, illetve terrorcsoport létrehozásának vádjával. Az ügy négy fő vádlottja néhány nappal a mészárlás előtt videón fogadott hűséget az Iszlám Államnak. A Szalé városban ülésező bíróság a többi gyanúsítottra 5-től 30 évig terjedő szabadságvesztést szabott ki.

A dán és a svéd nő holttestére az Atlasz-hegységben, Imlíltől mintegy tíz kilométerre találtak rá más túrázók, ők értesítették a rendőrséget. Imlíl a helyi idegenforgalom egyik központja, sok turista indul innen, hogy meghódítsa a Túbkál csúcsát, amely az Atlasz legmagasabb pontja. A helyi rendőrség szóvivője korábban magányos farkasnak nevezte a négy férfit, és azt állította, a gyilkosságot nem az Iszlám Állam szervezte meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport