Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Jima romokban - hatalmas gázrobbanás történt az ősi városkában

2019.07.19. 14:35
Jimát, vagyis Kína Honan tartományának csodálatos ősi városát ma már a felhőkarcolók völgyének is nevezik annyi modern épületet húztak fel az erőltetett iparosítás során. Most azonban nagyot robbant egy gázüzem.

Nagy erejű robbanás történt a Kína középső részén fekvő Honan tartomány egyik gázüzemében pénteken, többen megsérültek - jelentette a Beijing News hírportál a helyi kormányzat tájékoztatására hivatkozva.

A Honan tartományban található Jima város gázüzemének a kazánja robbant fel helyi idő szerint késő délután, és a robbanás következtében az üzem más részei is lángra lobbantak. Jima különleges kultúrájú város, híres a régi idők harcművészetéről és nagyon szépen megmaradt részei is vannak ennek a mindössze 60 ezer ember által lakott, de 50 kilométer hosszú városkának.

Aztán egy nagyon gyors ütemű fejlesztés során Jimát valósággal ellepték a nagy felhőkarcolók

és a város egész Kína egyik leggazdagabb, legfejlettebb városkája lett.

Az áldozatok száma nem ismert, de a robbanás 2-3 kilométeres körzetében sok épület megsérült, ablak kitört és autó megrongálódott. A közeli kórházba több embert szállítottak külső sérülésekkel, a sérültek pontos száma azonban egyelőre nem ismert. A katasztrófaelhárítási és mentési munkálatok jelenleg is folynak, a gyár környékét lezárták, az ott élőket pedig felszólították, hogy hagyják el lakhelyüket.