250 járatot töröltek az amszterdami reptéren

2019.07.24. 23:12 Módosítva: 2019.07.24. 23:24

Az üzemanyagtöltés összeomlása miatt több mint 250 járatot töröltek az amszterdami reptéren, írja az Independent. A tankolásért felelős Aircraft Fuel Supply nevű cég dolgozik a probléma kijavításán, de egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor állhat helyre a forgalom.

Az MTI beszámolója szerint mintegy 20-30 ezer utas rekedt szerdán az amszterdami repülőtéren az üzemanyag-feltöltésben keletkezett problémák miatt. A Schiphol repülőtér közlése szerint nem minden utasnak tudtak szállodai szobát biztosítani, így néhány ezren tábori ágyakon töltik az éjszakát.

Helyszíni beszámolók szerint totális káosz volt a reptéren, százával állnak sorban az emberek, hogy szállodai helyeket foglaljanak, vagy áttegyék másik időpontra a repülőútjukat. Volt, aki azt írta a Twitteren, hogy 3 órája ül egy gépen, és nem tájékoztatják semmiről.

Csak a holland KLM légitársaságnak 180 gépét érinti az üzemanyagtöltés leállása. A KLM jelezte, hogy a szerdai járatokra szóló jegyeket díjmentesen átváltja más napokra, egészen július 30-ig.

A leállásból következő torlódás valószínűleg az egész csütörtöki forgalomra hatással lesz az amszterdami reptéren. Az Independent felidézte, hogy májusban Manchesterben volt gond a reptéri tankolással, akkor 10 ezer utazót érintettek a késések, vagy a járatok törlései.

Szerda este néhány órán át volt proléma, utána sikerült elhárítani, így a repülőgépek ismét rendesen feltankolhattak, és folytatódtak a felszállások.



  • Hírek
  • Személyi kölcsön