Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy fagyasztónyi levágott péniszt találtak Arizonában

2019.07.25. 10:46

ÖSSZE-VISSZA ÖSSZESZŐTT TEST, RAJTA EGY IDEGEN FEJE, EGY VÖDÖR TELE KÜLÖNFÉLE TESTRÉSZEKKEL, ÉS EGY FAGYASZTÓ, TELE LEVÁGOTT EMBERI PÉNISSZEL.

Ilyen látvány fogadta az FBI ügynökeit, amikor beléptek egy arizonai holttest adományozó központba. Az ilyen központok úgy néznek ki, hogy

  • az elhunyt családja felajánlja a testet a központnak,
  • cserébe azért, hogy azok ingyen elszállítják tőlük,
  • a testet egészében vagy részeiben pénzért továbbadják olyan intézményeknek, akik azokat oktatási, nevelési vagy gyakorlati céllal felhasználják,
  • a megmaradt testrészeket pedig elhamvasztva visszaadják a családnak,
  • mindezzel pedig az elhunyt családja egy csomó pénzt megspórol, az elszállítástól kezdve a temetés költségeiig.

A most nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a 2014-es razzián derült ki, hogy ez a központ nem épp úgy használta fel a testeket, ahogy azt a családtagok hitték. Amit a nyomozók a helyszínen láttak, azt egyhamar nem felejtik el, az biztos.

  • A testrészek össze-vissza voltak egymásra dobálva egy halomba, és egyáltalán nem volt megkülönböztetve, melyik rész kihez tartozik.
  • Egy fagyasztó csak levágott pénisszel volt tele.
  • Egy holttestnek láthatóan eltávolították a fejét, és egy másikat, kisebbet varrtak hozzá.
  • Külön vödör volt például csak a fejeknek, csak a karoknak és csak a lábaknak.

2015-ben a szóban forgó Biological Resource Center vezetője, Stephen Gore könnyes szemmel bűnösnek vallotta magát abban, hogy úgy használta és tárolta a testeket, amikbe az elhunyt családtagjai nem egyeztek bele. Ráadásul gyakran már fertőzött testrészeket adott tovább pénzért a vevőknek. Azzal védekezett, olyan üzletágban dolgozott, amihez nem voltak útmutatások vagy formális szabályzatok.

Arizona állama az eset napvilágra kerülése után, még 2017-ben meg is fogalmazott egy törvényt, miszerint az ilyen holttest adományozó cégeknek állami engedéllyel kell rendelkezniük. Az intézmény vezetőjéről azóta kiderült, hogy csak középiskolai végzettsége van, azt pedig, mit hogy kell a holttestekkel dolgozni, könyvekből és az internetről nézte.

Harminchárom felperes be is perelte a helyet és annak vezetőjét. Nem mellőzendő probléma az ügyben, hogy a családok közül többen azt hitték, szervadományozásra ajánlják fel a testeket, nem pedig a konkrét testet vagy testrészeket.

A cég egy teljes testet fej nélkül majdnem háromezer dollárért (kb. 850 ezer forintért) adott tovább, egy felsőtestért a fejjel együtt 2 400 dollárt (680 ezer forintot) kért, egy teljes gerincért majdnem ezer dollárt (közel háromszázezer forint), egy egész lábért pedig 1 100 dollárt (310 ezer forintot) kért el a vevőktől.

Az intézményvezető tárgyalása októberben lesz. (via)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport