Kilencen meghaltak egy lövöldözésben az USA-ban

K  AP20190804022
2019.08.04. 09:30 Módosítva: 2019.08.04. 16:24

Szombat este lövöldözés volt az ohiói Dayton belvárosában, az első hírek szerint összesen hét ember meghalt. Később kilencre módosították az áldozatok számát.

A lövöldözés az Oregon városrészben történt az ötödik utcában, a lövöldözésben a támadó is életét vesztette - írja a Whio.com. Ő a lövöldözés tizedik halottja, a mentők információi szerint golyóálló mellényt viselt.

A helyi média szemtanúk beszámolója alapján azt írja, hogy a sok bárral és étteremmel megtűzdelt környéken a Ned Peppers nevű bár előtt történt a lövöldözés.

A lövöldözésben többen megsértültek, legalább 16-an, őket közeli kórházakba szállították, a rendőrség lezárta a környéket.

Még az éjszaka folyamán sajtótájékoztatót tartott a rendőrség, ezen derült ki, hogy a támadó halálát rendőröktől származó lövések okozták. Egyelőre egy támadóról tudnak biztosan, az azonosítása még folyamatban van.

Hogy milyen fegyverrel lőtt, még nem tudni biztosan, de valószínűleg valamilyen puskával tüzelt.

A rendőrség kiemelte, hogy egy elég népszerű, belvárosi környéken történt a támadás, de pont a környék népszerűsége miatt rendszeresen megfordulnak ott a rendőrjárőrök is, így a lövöldözés kezdete után nagyon gyorsan a helyszínre értek az első rendőrök.

Az éjszakai sajtótájékoztatón az hangzott el, hogy nagyon rövid ideig tartott a lövöldözés, de egyelőre nem tudták pontosítani, hogy hány percről van szó.

Helyi idő szerint reggel hétkor a polgármester is sajtótájékoztatót tartott, ezen kiderült, hogy a támadó kevesebb mint egy perc alatt végzett az áldozataival, a rendőrök a lövöldözés megkezdése után alig egy perccel már a helyszínen voltak, és lelőtték a golyóálló mellényt viselő támadót.

Az első hírek a lövöldözésről hajnali egy körül futottak be a rendőrséghez a BBC információi szerint.

A környékbeli bárok és éttermek átkutatása után a rendőrség azt kezdte valószínűsíteni, hogy összesen két fegyveres lehetett. Az egyikük meghalt a támadás során, a másik pedig valószínűleg egy sötétszínű terepjáróval elhagyta a helyszínt.

A daytoni lövöldözés kevesebb mint egy nappal azután történt, hogy húsz ember meghalt egy fegyveres támadásban egy texasi Walmart áruházban.

Valamint néhány nappal azután, hogy egy kaliforniai fokhagymafesztiválon történt lövöldözésben három ember életét vesztette.

(Borítókép: Az áldozatok holttesteit viszik hordágyon az Ohio állambeli Daytonban elkövetett lövöldözés helyszínéről 2019. augusztus 4-én hajnalban. Fotó: John Minchillo / MTI / AP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport