Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

19 ember halt meg a viharos tengerben a Fülöp-szigeteknél

2019.08.04. 08:15

Tizenkilencen meghaltak a viharos tengerben a Fülöp-szigeteknél. A hatalmas hullámok felborítottak három motorcsónakot, 59 utast sikerült kimenteni a vízből, több mint tíz embert pedig keresnek – írja az MTI a helyi hatóságok közleménye nyomán. Meteorológiai előrejelzések szerint folytatódik az ítéletidő a térségben.

A szerencsétlenség szombaton történt Iloilo városa és Guimaras szigete között, az ország középső részénél – mondta a parti őrség egyik munkatársa. A Chi-chi nevű hajón 43 utas és négyfős legénység, a Kezziahon négyfős legénység, a Jenny Vince-en pedig 34 utas és négyfős legénység tartózkodott.

Évente több tucatnyian halnak meg tengeri balesetekben a Fülöp-szigeteken. Ezek oka többnyire a rossz időjárás, a biztonsági előírások be nem tartása, az eszközök meghibásodása vagy a járművek túlterhelése.

A kereskedelmi hajózás történetének legszörnyűbb balesete is a Fülöp-szigeteken történt 1987-ben, amikor a Dona Paz komphajó összeütközött egy tartályhajóval, kigyulladt és leégett. A katasztrófában több mint 4300-an vesztették életüket. A kifogásolható műszaki állapotban lévő komp maximális befogadóképessége 1500 utas volt, de több mint négyezren nyomorogtak rajta a szerencsétlenség napján.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport